10 Σεπτέμβριος 2019, 23:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2019, 23:01

ΥΕΘΑ για απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Λέρο: Να περιμένουμε το πόρισμα πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα συμπεράσματα

  • Παναγιωτόπουλος: Οφείλουμε να αντιδράσουμε εάν η Τουρκία παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές»
    Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στην υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου του Πολεμικού Ναυτικού, τόνισε πως το ζήτημα δεν προέκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες, και ζήτησε να μην βγαίνουν «ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα» πριν ολοκληρώσουν την έρευνά τους τα αρμόδια προανακριτικά όργανα.

Αναλυτικά η δήλωση του ΥΕΘΑ: «Χθες το απόγευμα διαπιστώθηκε απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου κατά τις διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής στην υπηρεσία. Αμέσως διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη στρατιωτικού εισαγγελέα.

»Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου.

»Καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες.

»Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν και ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα, δεδομένων των ανωτέρω, θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση».