10 Σεπτέμβριος 2019, 17:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2019, 17:13

Υπόθεση Novartis: Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα στην κατάθεσή του

  • Υπόθεση Novartis: Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα στην κατάθεσή του
    Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φθάνει στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της Novartis (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Γραπτό υπόμνημα 32 σελίδων κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου μετέβη σήμερα για να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε νέα στοιχεία, ενώ αναφέρθηκε σε ονόματα πολιτικών, τα οποία κατήγγειλε ως ενορχηστρωτές της υπόθεσης την οποία αποκάλεσε «σκευωρία». 

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός, πέραν των πολιτικών, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Ευάγγελου Ζαχαρή αναφέρθηκε και στους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του που κράτησε περίπου μισή ώρα, ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε: «Ό,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία, τα έχω πει από την πρώτη στιγμή. Και όλα θα έρθουν στο φως». Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αποκάλυψε ονόματα, καθώς και τον «Ρασπούτιν», απάντησε ότι «τον έχω κατονομάσει πολύ νωρίτερα, και προφανώς το έκανα και σήμερα».

  • Με πληροφορίες από kathimerini.gr.