9 Σεπτέμβριος 2019, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Σεπτέμβριος 2019, 11:46

Εύοσμος: Καταχειροκροτήθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)

  • Εύοσμος: Καταχειροκροτήθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)
    Η σκηνή των εκδηλώσεων (Φωτ.: agkidapress.gr)

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων με ομιλίες και μουσικοχορευτικές παραστάσεις διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», από την 1η έως τις 3 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Ευόσμου.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μέλη του Συλλόγου παρασκεύαζαν πιροσκί και ωτία, και κερνούσαν τον κόσμο αριάνι.

Την τελευταία ημέρα η γενική γραμματέας του σωματείου Ελένη Μουστακίδου διάβασε στο κοινό ένα μικρό ιστορικό της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, του ιστορικού και διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Κώστα Σαρρή. Ακολούθησε παράσταση σύγχρονού χορού από τη χορευτική ομάδα «RedNation» της Βερονίκης Τσουγκράνη υπό τους ήχους της λύρας του Θωμά Μπαϊραχτάρη, και η παράσταση ολοκληρώθηκε με το χορευτικό τμήμα της νεολαίας του Συλλόγος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή».


(Βίντεο: ThessVoiceCom)

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους: Δημήτρη Δαμιανίδη, Θωμά Μπαϊραχτάρη, Μπάμπη Κιτσονίδη, Μιχάλη Σαλπιγκτή, Μελίνα Χατζηκαμάνου, Δημήτρη Ευθυμιάδη, Μπάμπη Ιορδανίδη, Γιώργο Μωυσιάδη, Δημήτρης Ευθυμιάδη.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στο φουαγέ του δημαρχείου Κορδελιού-Ευόσμου υπήρχε έκθεση με πρωτότυπα έργα της εικαστικής ομάδας «Fire Art», έργα της ζωγράφου Σοφίας Αμπερίδου, και τα έργα των μαθητών που κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής που είχε προκηρύξει ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλωσεις