8 Σεπτέμβριος 2019, 23:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2019, 23:01

Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων – Αγώνας δρόμου σε Νέα Ιωνία και Φιλαδέλφεια

  • Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων – Αγώνας δρόμου σε Νέα Ιωνία και Φιλαδέλφεια
    (Φωτ.: Μάκης Λυκούδης)

Σε γειτονιές που φωνάζουν προσφυγιά, στη Νέα Ιωνία και στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα τρέξουν για να τιμήσουν τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, αλλά και να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, φορείς της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Ιωνίας διοργανώνουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 9:30, αγώνα δρόμου, για ενήλικες και παιδιά.

Η διαδρομή, με αφετηρία και τερματισμό την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο ύψος του πεζόδρομου μπροστά από το ΚΕΜΙΠΟ στη Νέα Ιωνία, είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να διέρχεται από ιστορικά σημεία των προσφυγικών πόλεων. «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων» είναι ο τίτλος του 5ου αγώνα δρόμου.

Για τους ενήλικες (άνδρες και γυναίκες) έχει σχεδιαστεί μια διαδρομή 10χλμ, ενώ τα παιδιά από εννέα ετών και οι έφηβοι μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου. Η χρονομέτρηση θα γίνεται ηλεκτρονικά, και σε κάθε κατηγορία θα υπάρχουν κύπελλα και μετάλλια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ θα γίνουν και ειδικές βραβεύσεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής φόρμας (πατήστε ΕΔΩ), μέχρι τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 14:00.

  • Τον 5ο αγώνα δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων» διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής - Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ), και ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ανατολή» Ν. Ιωνίας.
  • Περισσότερες πληροφορίες: opandni.gr, dimosfx.gr.