8 Σεπτέμβριος 2019, 13:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2019, 13:43

Βρετανία: Νέα υπουργός Εργασίας, ο Τζόνσον δεν ζητά παράταση για το Brexit

  • Βρετανία: Νέα υπουργός Εργασίας, ο Τζόνσον δεν ζητά παράταση για το Brexit
    Μπόρις Τζόνσον και Άμπερ Ραντ (φωτ. αρχείου: EPA / Andy Rain)

Η βρετανική κυβέρνηση διόρισε την Τερέζα Κόφι ως υπουργό Εργασίας και Συντάξεων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Ο Κόφι αντικαθιστά την Άμπερ Ραντ, η οποία παραιτήθηκε χθες Σάββατο διαμαρτυρόμενη για τον χειρισμό της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η παραιτηθείσα υπουργός δήλωσε σήμερα στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι δεν είδε να γίνεται αρκετή δουλειά όσον αφορά την προσπάθεια να εξασφαλιστεί μια συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και ότι δεν διεξάγονται επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν κι άλλοι θα ακολουθήσουν τα βήματά της και θα παραιτηθούν, σημειώνοντας ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική ούτε το Συντηρητικό Κόμμα.

Την ίδια ώρα πάντως δύο υπουργοί της κυβέρνησης επέμεναν ότι Μπόρις Τζόνσον δεν θα ζητήσει παράταση για το Brexit στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον ερχόμενο μήνα. Αντίθετα, παραμένει προσηλωμένος στο στόχο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

  • Με πληροφορίες από Reuters.