8 Σεπτέμβριος 2019, 10:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2019, 10:44

Euro 2020: Έπαιξε λάθος ύμνος στο Γαλλία-Αλβανία και ζητήθηκε συγγνώμη από την... Αρμενία (βίντεο)

  • Euro 2020: Έπαιξε λάθος ύμνος στο Γαλλία-Αλβανία και ζητήθηκε συγγνώμη από την... Αρμενία (βίντεο)
    Οι ποδοσφαιριστές της Αλβανίας την ώρα της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων στο «Σταν ντε Φρανς» (φωτ.: EPA / Ian Langsdon)

Το χθεσινοβραδινό παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO 2020 μεταξύ Γαλλίας και Αλβανίας ξεκίνησε με οκτώ λεπτά καθυστέρηση, επειδή οι οικοδεσπότες έπαιξαν λάθος ύμνο για την φιλοξενούμενη ομάδα. Όταν οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές παρατάθηκαν στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού για το καθιερωμένο τελετουργικό πριν από την έναρξη του αγώνα, έζησαν μια δυσάρεστη έκπληξη: ενώ περίμεναν να τραγουδήσουν τον εθνικό τους ύμνο, τελικά άκουσαν από τα ηχεία του σταδίου τον εθνικό ύμνο της Ανδόρας (επόμενης αντιπάλου των «τρικολόρ» στον όμιλο)!

Ορισμένοι κατάλαβαν αμέσως τη... γκάφα των υπευθύνων, άλλοι φάνηκαν μπερδεμένοι και αμήχανοι, και άλλοι έδειχναν να μην έχουν αντιληφθεί τη μελωδία που άκουγαν. Οι Αλβανοί ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να παίξουν αν δεν ακουστεί ο ύμνος τους και τελικά αυτό έγινε μετά από μερικά λεπτά. Ωστόσο, πριν συμβεί αυτό, σημειώθηκε ένα ακόμη ευτράπελο. Ο εκφωνητής του σταδίου, παίρνοντας το λόγο για να απολογηθεί εκ μέρους των γηπεδούχων, αρχικά ζήτησε συγγνώμη από την... Αρμενία, πριν αναφέρει σωστά το όνομα της φιλοξενούμενης ομάδας.

Τελικά, μετά από όλα αυτά, το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά και τελείωσε με νίκη (4-1) των Γάλλων. Δείτε τη σκηνή με το λάθος των γηπεδούχων στον ύμνο της Αλβανίας και τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών της: