7 Σεπτέμβριος 2019, 20:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2019, 20:31

Συλλαλητήρια και πορείες στην 84η ΔΕΘ

  • Συλλαλητήρια και πορείες στην 84η ΔΕΘ
    (Φωτ.: thesstoday.gr)

Συλλαλητήρια των συνδικάτων, με συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με αιτήματα για εργασία με δίκαιους όρους αμοιβής, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερες συντάξεις, εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, πραγματοποιούνται με αφορμή τη διεξαγωγής της 84ης Διεθνούς Έκθεσης.

Επίσης, μακεδονικά σωματεία που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών διοργάνωσαν συλλαλητήρια στο Άγαλμα Βενιζέλου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η Αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές ατόμων που ταξίδεψαν από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου, παρουσία της συνδικαλιστικής ηγεσίας τους, με τη συμμετοχή σωματείων από διάφορους κλάδους και χώρους εργασίας, συνταξιούχους, ανέργους, κ.ά. Ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, βουλευτών του ΚΚΕ, συνδικαλιστών. Στο ύψος της ΧΑΝΘ σταμάτησε για λίγο η πορεία του ΠΑΜΕ και συνέχισε λίγο αργότερα, περνώντας από το μπλόκο της Αστυνομίας.

Προσυγκέντρωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικοτήτων, κινήσεων, πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα και κατευθύνθηκε προς το κέντρο, αλλά ακινητοποιήθηκε στο ύψος της Αγίας Σοφίας από ισχυρή αστυνομική δύναμη παραταχθεί που επί της Εγνατίας οδού.

Από το μεσημέρι, πάντως, έχει τεθεί σε ισχύ καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε μία ακτίνα εκατοντάδων μέτρων από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου μιλά απόψε ο πρωθυπουργός, καθώς και σε βασικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr.