26 Μάρτιος 2014, 08:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:25

Χειμώνας από σήμερα! Έρχονται βροχές και καταιγίδες

  • Πέφτει ως και 7 βαθμούς το θερμόμετρο – Βροχές και καταιγίδες παντού

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές, χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά.

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες, και σταδιακά στη Βόρεια Ελλάδα και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με παροδικές μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στα βόρεια του νησιού να φτάνει τους 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μέτριους έως μέτριους.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Συννεφιά με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Πηγή: meteo.gr