6 Σεπτέμβριος 2019, 22:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2019, 23:06

Αναστασιάδης μετά τη συνάντηση με Ακιντζί-Λουτ: Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα

  • Αναστασιάδης μετά τη συνάντηση με Ακιντζί-Λουτ: Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα
    Αναστασιάδης (Α), Λουτ και Ακιντζί κατά τη σημερινή συνάντησή τους (φωτ.: EPA / Petros Karadjias)

«Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα, βρίσκεται μια διαδικασία εν εξελίξει» δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άτυπη κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ. Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «δεν έγινε οποιαδήποτε συζήτηση κατά τη διάρκεια της μικρής δεξίωσης, απλά φιλικές ανταλλαγές και αστεϊσμοί. Αλλά βεβαίως και η έκφραση ελπίδας και η ενθάρρυνση της κ. Λουτ να συνεχίσει την προσπάθεια, με την ελπίδα να καταλήξουμε σε κάτι που θα δημιουργεί προοπτικές για δημιουργικό διάλογο».

Ερωτηθείς πώς θα συνεχιστεί η προσπάθεια, είπε ότι «είναι θέμα της κ. Λουτ με τις επαφές που θα έχει και με τις εγγυήτριες δυνάμεις να κρίνει ή να προετοιμάσει κάτι το οποίο να αποτελεί τη βάση για τους όρους αναφοράς».

Σε άλλη ερώτηση, σε σχέση με την προοπτική της κοινής συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Ν. Αναστασιάδης απάντησε ότι «αυτή την ώρα, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι το βέβαιο είναι ότι θα τον συναντήσω». Ως προς το αν υπάρχει απογοήτευση που δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια παρά την αρχική συναντίληψη, είπε «δεν υπάρχει απογοήτευση, δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα, βρίσκεται μια διαδικασία εν εξελίξει, συνεπώς ας περιοριστούμε μέχρι εδώ».

Για σοβαρές συζητήσεις οι οποίες ήταν αρκετά επικεντρωμένες, μίλησε η Τζέιν Χολ Λουτ, σε σύντομη δήλωσή της απόψε κατά την συνάντησή της με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί.& Η Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία καθόταν μαζί με τους δύο ηγέτες, αφού τους καλωσόρισε είπε ότι είχαν «σοβαρές συζητήσεις οι οποίες ήταν αρκετά επικεντρωμένες». Σημείωσε ότι «πρόκειται για συνεχιζόμενη προσπάθεια και οι δύο ηγέτες έχουν δεσμευθεί να συνεχίσουν τη διαδικασία».

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ.