6 Σεπτέμβριος 2019, 20:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2019, 19:56

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ για τη νέα δράση του Γιώργου Ζαχαριάδη

  • Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ για τη νέα δράση του Γιώργου Ζαχαριάδη
    Ο Τεμόν ΑΕΚ στο ξεκίνημα της δράσης του, έξω από την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: Facebook / Γιώργος Ζαχαριάδης)

Ανακοίνωση για τη νέα δράση του «φλογερού ακτιβιστή της ιστορικής συνείδησης Γιώργου Ζαχαριάδη», εξέδωσε η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ. «Ο πολύ αγαπητός Τεμόν ΑΕΚ επέλεξε σημειολογικά το μήνα Σεπτέμβριο (που παραπέμπει σε μνήμες των Μικρασιατών προσφύγων, των Σεπτεμβριανών του 1955 στην Πόλη και του ποντιακού ελληνισμού) για το νέο σπουδαίο εγχείρημά του: να τρέξει από την Αγια-Σοφιά της Κωνσταντινούπολης μέχρι την ανεγειρόμενη Αγια-Σοφιά στη Νέα Φιλαδέλφεια», τονίζει η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ και προσθέτει ότι «στοιχίζεται σε αυτή τη συμβολική αναρρίπιση μνήμης, με έμφαση στο ότι η ΑΕΚ επί 95 χρόνια υπερασπίζεται ως κύριος αθλητικός εκφραστής της προσφυγιάς τις αξίες και την κουλτούρα της».

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης (ιδρυτικό μέλος της Λέσχης), «ανέκαθεν τιμούσε τα λαμπρά σύμβολα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και παράλληλα αναφέρονται οι σημαντικές δράσεις του με υψηλό συμβολισμό (το 2015 έτρεξε από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο μέχρι την Παναγία Σουμελά στον Πόντο, ενώ συμμετείχε στο Σπάρταθλον, στον Ευχίδειο, στον Φειδιππίδειο, σε μαραθώνιους κ.ά.). 

Όσον αφορά το τωρινό του εγχείρημα, η Λέσχη σημειώνει: «Η απόσταση θα καλυφθεί σε πολλές ημέρες και σε κάθε περιοχή θα συνεπικουρείται από εθελοντές Ενωσίτες που τιμητικά προσφέρθηκαν. Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνει μια σεμνή τελετή για την άφιξη, με εύλογους τους συμβολικούς συνειρμούς. Έτσι προσφέρεται ακόμη μια συγκινητική μέθεξη που ταιριάζει στο απαράμιλλο κάλλος της 95χρονης ιστορίας της ΑΕΚ. Από τα ΜΜΕ θα ενημερωνόμαστε για τη συγκεκριμένη πορεία του Τεμόν ΑΕΚ, καθώς και για την ακριβή ημερομηνία της υποδοχής του στο νέο γήπεδό μας».