6 Σεπτέμβριος 2019, 21:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2019, 20:53

Η Λέσχη Ποντίων Καβάλας στην πιο γλυκιά γιορτή! (βίντεο)

  • Η Λέσχη Ποντίων Καβάλας στην πιο γλυκιά γιορτή! (βίντεο)
    (Φωτ.: Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας)

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την προώθηση και τη διάδοση του μελιού στην ευρύτερη περιοχή, ο Φυσιολατρικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Ζυγού Καβάλας τίμησε ένα από τα πιο πολύτιμα προϊόντα της φύσης με ομιλίες, μουσική, χορούς ποντιακούς και άλλους, καθώς και εδέσματα με βάση το μέλι. Η εκδήλωση «Γιορτή μελιού και προϊόντων μέλισσας» ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Αυγούστου, αλλά λόγω κακών καιρικών συνθηκών έγινε τελικά την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Ποντιακοί χοροί ξεσήκωσαν την πιο γλυκιά γιορτή!

Στην έναρξη της εκδήλωσης η τεχνολόγος τροφίμων Βασιλική Λαλίκου μίλησε στον κόσμο για τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού, και αργότερα το λόγο πήρε η διασκέδαση. Χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων παρουσίασαν χορούς από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας αφιέρωσε το πρόγραμμά της στον αλησμόνητο Πόντο. Συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Μικρασιατών «Μνήμη Μικράς Ασίας» Νομού Καβάλας, ο Σύλλογος Βρακοφόρων Δράμας, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός» Καβάλας κ.ά.


(Βίντεο: Στέφανος Καβάλα)

Λαϊκό, παραδοσιακό και ποντιακό γλέντι ολοκλήρωσε την όμορφη βραδιά, ενώ σε όλους μοιράστηκαν λουκουμάδες και γιαούρτι με μέλι.