6 Σεπτέμβριος 2019, 09:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2019, 08:57

Ξεκαρδιστική η ποντιακή παράσταση «Γόβα Παρθένα» στη Βέροια (βίντεο)

Μια ξεκαρδιστική παράσταση απόλαυσε το κοινό της Βέροιας, το βράδυ της Τετάρτης στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη». Η κωμωδία Γόβα παρθένα, γραμμένη στην ποντιακή διάλεκτο, χάρισε άφθονο γέλιο στους θεατές. Οι ηθοποιοί, με το ταλέντο τους και την εξαιρετική σκηνική παρουσία και ερμηνεία κέρδισαν το κοινό από τα πρώτα κιόλας λεπτά της θεατρικής παράστασης, η οποία συνοδεύτηκε από ποντιακή μουσική.

Η δαιμόνια Πόντια γριά Παρθένα (Αλέξης Παρχαρίδης), ο Χάμπος (Τάκης Βαμβακίδης), ο αφελής γιος της γριάς Παρθένας, ο Μισέλ (Βαγγέλης Ηλιάδης), διευθυντής του οίκου «ευεξίας», η γραμματέας του (Έρρικα Νικολαΐδου), η σαγηνευτική Σιλβί (Ίνα Τσικοπούλου), οι αστυνομικοί (Κοσμάς Καρυπίδης και Κωνσταντίνος Αλεξανδρής), ο δικηγόρος (Γιάννης Ξενιτόπουλος), έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής. Να σημειωθεί ότι στη Βέροια το ρόλο του Τρύφωνα Σαμαρά ενσάρκωσε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης δόθηκαν αναμνηστικά στους συντελεστές, ενώ τιμήθηκε και ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ο οποίος βοήθησε και στήριξε το θίασο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η οποία παρακολούθησε την παράσταση. Στον σύντομο χαιρετισμό της μίλησε για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια για τα θύματα της εβραϊκής κοινότητας από τους Ναζί, της οποίας έχει την επιμέλεια.

  • Με πληροφορίες, βίντεο από verianet.gr.