5 Σεπτέμβριος 2019, 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2019, 16:29

Ξεκινούν κατεδαφίσεις κτηρίων στο Ουζουνγκιόλ της Τραπεζούντας

  • Ξεκινούν κατεδαφίσεις κτηρίων στο Ουζουνγκιόλ της Τραπεζούντας

Περίπου 118 κτήρια αναμένεται να κατεδαφιστούν στο τέλος της τουριστικής σεζόν στο Ουζουνγκιόλ, με απόφαση του τουρκικού υπουργείου Περιβάλλοντος. Σκοπός αυτών των εργασιών στο παγκοσμίου φήμης τουριστικό κέντρο στο Σαράχο, με σήμα κατετεθέν την πανέμορφη λίμνη του, είναι σύμφωνα με την εφ. Yeni Şafak, η αντιμετώπιση του προβλήματος κυκλοφορίας και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του θέρετρου, το οποίο επισκέπτονται 2,5 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του τουριστικού συνεταιρισμού του Ουζουνγκιόλ Μουράτ Ακιούζ, πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη που έχουν γίνει στις υποδομές της περιοχής και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες χωροταξίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Μουράτ Κουρούμ επισκέφθηκε το Ουζουνγκιόλ τον περασμένο Ιούλιο, και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατεδάφιση περίπου 118 κτηρίων που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα, προκειμένου να αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι για να λυθεί το πρόβλημα της κυκλοφορίας θα κατασκευαστούν δύο χώροι στάθμευσης, στην είσοδο και στην έξοδο του θερέτρου, ενώ θα δημιουργηθούν μονοπάτια γύρω από αυτό για τη βελτίωση των χώρων αναψυχής.

Το Ουζουνγκιόλ βρίσκεται στην επαρχία του Όφεως και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην Τραπεζούντα.

  • Φωτογραφίες: Yeni Şafak