6 Σεπτέμβριος 2019, 11:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2019, 11:00

Χορός και τραγούδι με άρωμα Μικράς Ασίας στο Βαρβάσι Χίου

  • Χορός και τραγούδι με άρωμα Μικράς Ασίας στο Βαρβάσι Χίου
    (Φωτ.: alithia.gr)

Μια εξαιρετική –από κάθε άποψη– εκδήλωση διοργάνωσε την Τετάρτη ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος», στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους. Το σωματείο κάθε χρόνο πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων με σκοπό να τιμήσει τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το χορευτικό τμήμα του «Φάρου» παρουσίασε παραδοσιακούς μικρασιατικούς χορούς με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Στην έναρξη της εκδήλωσης το λόγο πρώτα πήρε η πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωργία Χούλη, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό του αγώνα της επιβίωσης και της ανασυγκρότησης της ζωής των Ελλήνων προσφύγων στη Χίο, που ήρθαν το 1922 από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικρασίας. Ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους για τις επόμενες εκδηλώσεις «Μνήμης Μικρασίας» που συνεχίζονται την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:00) με προβολή επιλογών της εκπομπής Ανθρώπινες Διαδρομές του δημοσιογράφου Δημήτρη Φρεζούλη, με συνεντεύξεις Μικρασιατών της Χίου, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:00) με παρουσίαση του Περιηγητικού Οδηγού Σμύρνης του 1922 από τις εκδόσεις «Εξ Ανατολών», και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.


(Φωτ.: alithia.gr)

Στο μουσικό κομμάτι της βραδιάς συμμετείχαν οι: Λουλούδη Φακίρη (τραγούδι), Σάκης Πιπίδης (κλαρίνο), Γιάννης Βούκουνας (κρουστά), Δημήτρης Κοντός (λαούτο) και Θωμάς Παραδείσης (κανονάκι).