5 Σεπτέμβριος 2019, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2019, 12:36

Διαδραστικό σεμινάριο για παιδιά, με σκοπό τη γνωριμία με τον ποντιακό ελληνισμό

  • Διαδραστικό σεμινάριο για παιδιά, με σκοπό τη γνωριμία με τον ποντιακό ελληνισμό
    Από παλαιότερη δράση του σωματείου (φωτ.: Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Δάφνης «Η Μαύρη Θάλασσα»)

Επιμορφωτικό σεμινάριο για παιδιά με παιχνίδια και δραστηριότητες, με σκοπό την καλύτερη γνωριμία της νέας γενιάς με τον πλούτο της ποντιακής παράδοσης και ιστορίας, διοργανώνει η δραστήρια Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Δάφνης «Η Μαύρη Θάλασσα», την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 10:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου-13ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης (Αρτάκης και Αιγαίου).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, η δράση αυτή έχει στόχο να ενημερώσει τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς που θα τα συνοδεύουν για τα ήθη και έθιμα των Ποντίων, τη γεωγραφία του Πόντου και τις πόλεις του, τους χορούς και την προέλευσή τους, την ποντιακή μουσική, την ιστορία (με επίκεντρο τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου) αλλά και για τις δράσεις των ποντιακών συλλόγων και τη σημασία ύπαρξής τους.

Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες, καθεμιά από τις οποίες θα συντονίζει ένα μέλος του σωματείου ώστε να βοηθά τους μικρούς συμμετέχοντες στις δραστηριότητες, στις ερωτήσεις και τα παιχνίδια. Μέσα από ζωγραφική, βίντεο, χειροτεχνίες, παρουσίαση χορών, ποντιακά τραγούδια και συζήτηση, τα παιδιά θα έρθουν πιο κοντά στον ποντιακό πολιτισμό.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχει το παιδικό χορευτικό καθώς και η χορωδία νεολαίας της Ένωσης, ενώ στο τέλος θα στηθεί ένα μικρό ποντιακό γλέντι και θα μοιραστούν σε όλους αναμνηστικά δώρα.

  • Για δήλωση συμμετοχής απαιτείται η συμπλήρωση ειδικής φόρμας (δείτε εδώ) ή μέσω email στο imavrithalassa@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6934405709 απογευματινές ώρες.