5 Σεπτέμβριος 2019, 09:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2019, 09:35

Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη – Καταγγελίες για εμπρησμό (βίντεο)

  • Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη – Καταγγελίες για εμπρησμό (βίντεο)
    (Φωτ.: Twitter / Globalview)

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:17, στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, και δέκα λεπτά αργότερα ακολουθήθηκε από φωτιά στην Αγία Μαρίνα. Ευτυχώς λόγω της άμεσης κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού η φωτιά απομακρύνθηκε από τα σπίτια, κοντά στα οποία βρισκόταν αρχικά και άλλαξε κατεύθυνση προς δασική περιοχή. «Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο σημείο επιχειρούν περίπου 138 πυροσβέστες, με 44 οχήματα, υδροφόρες της περιφέρειας, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών, και εννιά εναέρια μέσα.

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε, από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη. 

«Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί». 

«Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επίσης βρίσκεται στην περιοχή.