5 Σεπτέμβριος 2019, 00:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Σεπτέμβριος 2019, 23:59

Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν Τούρκους στρατιωτικούς στους S-400

  • Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν Τούρκους στρατιωτικούς στους S-400
    Το αντιαεροπορικό σύστημα S-400

Στη ρωσική πόλη Γκάτσινα γίνεται η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών που θα λειτουργούν τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400, ενώ σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ομίλου Almaz-Antei Γιαν Νόβικοφ, «θα διαρκέσει έως τις 2 Ιανουαρίου 2020».

Την ίδια ώρα η επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ δηλώνει πως η αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 μπορεί να είναι μια ενδιάμεση λύση για την Άγκυρα.

«Βρισκόμαστε στην αρχή του διαλόγου μας με την Ρωσία. Τα Su-35 μπορούν να αποτελέσουν για εμάς μόνο μια ενδιάμεση λύση. Είναι αναγκαίο να κάνουμε διαρκείς συζητήσεις πάνω σε διάφορα ζητήματα» , δήλωσε ο Ντεμίρ στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σουγκάεφ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει από τη Μόσχα να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Su-57, επισημαίνοντας ότι «οι διαβουλεύσεις για τα S-35 έχουν αρχίσει, όπως και για τα Su-57 ως ένα απώτερο ζήτημα».