3 Σεπτέμβριος 2019, 23:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Σεπτέμβριος 2019, 23:23

Δολοφονία Τοπαλούδη: Παραπέμπονται σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι, 19 και 21 ετών

  • Ελένη Τοπαλούδη: Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία της στη Ρόδο
    Η άτυχη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη (φωτ.: facebook.com / elenh.topaloudi)

Σε δίκη παραπέμπονται ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης που κατηγορούνται για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, πριν από δέκα μήνες στη Ρόδο. Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία αλλά και για το βιασμό της νεαρής γυναίκας.

Η δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρόδο, έχει εμπλουτιστεί με στοιχεία που προέκυψαν από την άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των δύο κατηγορουμένων.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ζήτησε να καθίσουν στο εδώλιο και οι γονείς των κατηγορουμένων καθώς όπως υποστηρίζει τους βοήθησαν. «Είμαι σίγουρος ότι από μόνοι τους δεν μπορούσαν να σβήσουν τα ίχνη από τους υπολογιστές και τις κλήσεις τους... Την επόμενη ημέρα μιλούσαν για πολλές ώρες με έναν δικηγόρο. Άρα υπήρχε σίγουρα βοήθεια από το συγγενικό τους περιβάλλον για να σβηστούν κάποια ενοχοποιητικά στοιχεία είπε συγκεκριμένα ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας», είπε.

Την ίδια ώρα, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου είναι καταπέλτης. «Οι κατηγορούμενοι, αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση ενώ επιπλέον επιχείρησαν να την θανατώσουν και διά στραγγαλισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά.