3 Σεπτέμβριος 2019, 22:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Σεπτέμβριος 2019, 08:05

Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με το κυβερνητικό σχέδιο για ανάπτυξη ανά χείρας

  • Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με το κυβερνητικό σχέδιο για ανάπτυξη ανά χείρας
    Ο πρωθυπουργός σε παλαιότερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού /Δημήτρης Παπαμήτσος)

Το σχέδιο της κυβέρνησής του και δικό του όραμα για το πώς θα επιτευχθεί η «ανάπτυξη για όλους» αναμένεται να παρουσιάσει την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο που περιλαμβάνει τολμηρές πρωτοβουλίες αλλά και το ξεμπλοκάρισμα –μετά από χρόνια αδράνειας– σειράς μεγάλων επενδύσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα θα αναφερθεί στις τρεις μεγάλες επενδύσεις που προωθήθηκαν ήδη, στο Ελληνικό, σε αυτή της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και στο ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Η ανάπτυξη, αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και των πλέον αδύναμων στρωμάτων που ήδη υλοποιείται. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι μεγάλες μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες έγιναν πράξη ένα χρόνο νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Τα μειωμένα εκκαθαριστικά που έφτασαν σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πιστοποίησαν τη μετάβαση από την εποχή των ψεύτικων υποσχέσεων, στην εποχή των αποτελεσμάτων, της συνέπειας και της εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα πει ότι πέρα από τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, τόσο οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στις 120 δόσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, όσο και ο μηχανισμός προστασίας της πρώτης κατοικίας, αποδεικνύουν ότι πρώτη μέριμνα της νέας κυβέρνησης είναι να ωφεληθούν όλοι οι πολίτες από την εφαρμογή της πολιτικής της.