4 Σεπτέμβριος 2019, 10:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Σεπτέμβριος 2019, 09:48

Animasyros 12: Οι ταινίες που διεκδικούν τα βραβεία του Φεστιβάλ

Ταινίες από τη Χιλή και το Περού μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία, αλλά και από την Ελλάδα, ταινίες που έχουν ήδη βρεθεί στα σημαντικότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και κάνουν την πρεμιέρα τους στη χώρα μας παίρνουν θέση και διεκδικούν τα βραβεία των τεσσάρων διαγωνιστικών τμημάτων του Animasyros 12.

Στη 12η διοργάνωσή του, το μεγαλύτερο και αγαπημένο Διεθνές Φεστιβάλ Animation «Animasyros», που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο νησί της Σύρου, θέτει στο επίκεντρό του το περιβάλλον και την κοινωνία.

Στα τέσσερα διαγωνιστικά τμήματά του (Διεθνές, Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες, Μεγάλου Μήκους - Βραβείο Κοινού, Φοιτητικό Διαγωνιστικό) παρουσιάζει περισσότερες από 200 ταινίες από όλο τον κόσμο, καταξιωμένων επαγγελματιών αλλά και της νέας γενιάς animator, προσκαλώντας το κοινό σε ένα ευφάνταστο ταξίδι στην τέχνη της εμψύχωσης.

Επιπλέον, για τη 12η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ επιλέγει ως τιμώμενες χώρες τη Σουηδία, σε συνεργασία με την πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν, όπου την επιμέλεια του αφιερώματος έκανε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Animafilm, Rashid Aghamaliyev.

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Θεάτρου Απόλλων, του Κινηματογράφου Παλλάς, του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης και της Πινακοθήκης Κυκλάδων, στο Ινστιτούτο Κυβέλη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στην Πλατεία Μιαούλη καθώς και στην Ερμούπολη, στην Άνω Σύρο στην Ποσειδωνία και στον Φοίνικα Σύρου. Πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Παράλληλα, κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθεί και η Αγορά, προσκαλώντας επαγγελματίες του animation από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε αναλυτικά για τα τμήματα του Φεστιβάλ εδώ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν. Μπακοπούλου.