Στη Θεσσαλονίκη 722 πρόσφυγες από τη Λέσβο – Πού θα μεταφερθούν

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε γύρω στις 8 το πρωί το Aqua Blue, το δεύτερο πλοίο από τη Λέσβο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ για την αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας – χθες μετακινήθηκαν από το νησί άλλα 640 άτομα.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει 722 άτομα, εκ των οποίων τα 379 θα μεταφερθούν στη Νέα Καβάλα Κιλκίς και τα υπόλοιπα σε διάφορες δομές στη βόρεια Ελλάδα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι η φιλοξενία στη Νέα Καβάλα θα είναι προσωρινή και ότι τέλος του μήνα θα γίνει σε νέα μεταφορά σε άλλη δομή η κατασκευή της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. «Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η μετακίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.