3 Σεπτέμβριος 2019, 00:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Σεπτέμβριος 2019, 00:51

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι ανεξάρτητη χώρα και θα αγοράσει κι άλλους S-400

  • Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι ανεξάρτητη χώρα και θα αγοράσει κι άλλους S-400
    (Φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Έτοιμη να αγοράσει κι άλλους S-400 εμφανίζεται η Τουρκία, εάν σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι ΗΠΑ δεν τους πουλήσουν τα αμερικανικά συστήματα Patriot.

Μετά την παραλαβή της δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών S-400 από την Τουρκία, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η χώρα του χρειάζεται κι άλλα παρόμοια όπλα μέχρι να μπορεί να παράγει τα δικά της.

«Χρειαζόμαστε ακόμη παρόμοια συστήματα και θα τα χρειαζόμαστε έως ότου μπορέσουμε να παράγουμε τα δικά μας. Εάν καταφέρουμε να αγοράσουμε κάτι ανάλογο από τις ΗΠΑ, τότε θα αγοράσουμε τους Patriot. Εάν δεν μπορέσουμε τότε θα αγοράσουμε κι άλλους S-400 από την Ρωσία. Η Τουρκία είναι ανεξάρτητη χώρα», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του οποίου ηγείται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν στην Τουρκία τα αμερικανικά μαχητικά βομβαρδιστικά F-35, η Τουρκία θα αναγκαστεί να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις στα αμερικανικά βομβαρδιστικά πέμπτης γενιάς.