24 Μάρτιος 2014, 12:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:25

Η Π.Ο.Ε. συγχαίρει τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου για τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου

  • Η Π.Ο.Ε. συγχαίρει τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου για τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου

Η Π.Ο.Ε. με δελτίου τύπου, συγχαίρει τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου για τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου.

Ακολουθεί το δελτίου τύπου:

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με ικανοποίηση χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου να διοργανώσει από φέτος μαθήματα διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου. 

Η γλώσσα υπό οποιαδήποτε μορφή της και εν προκειμένω η ποντιακή διάλεκτος, που έχει την αμεσότερη σχέση με την αρχαία ελληνική αποτελεί ιστορικό στοιχείο και χαρακτηρίζει την ταυτότητα ενός λαού. Αν απωλέσει την ιστορική του μνήμη ένα λαός τότε διατρέχει τον κίνδυνο να χαθεί μέσα στα μονοπάτια της ιστορίας. 

Αυτό το ενδιαφέρον που παρατηρείται τα τελευταία 2-3 χρόνια, της οργανωμένης διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου τόσο από τους Δήμους όσο και από το Υπουργείο Παιδείας αυξάνει τις ελπίδες διάσωσής της, μαζί βέβαια με το ποντιακό τραγούδι και το ποντιακό θέατρο, δεδομένου ότι από το1933 υπάρχει γραμματική της ποντιακής διαλέκτου και από το 1958 δίτομο με συμπλήρωμα σχετικό λεξικό. 

Συγχαίρουμε τον Πόντιο Δήμαρχο κ. Στάθη Λαφαζανίδη και για την πρωτοβουλία του αυτή και τον ευχαριστούμε  που μας προσκάλεσε να χαιρετίσουμε την έναρξη των μαθημάτων. 

Ο Πρόεδρος
Επαμεινώνδας Φαχαντίδης    

Ο  Γενικός Γραμματέας 
Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης 

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr