2 Σεπτέμβριος 2019, 09:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2019, 09:14

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις από σήμερα για την α’ κατοικία

  • Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις από σήμερα για την α’ κατοικία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Περίπου 3.000 «ώριμες» αιτήσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας που είχαν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να ξεμπλοκάρουν σύντομα καθώς, όπως είπε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, καταργείται η προσκόμιση του πιστοποιητικού βαρών, το οποίο έπρεπε να πάρουν οι ίδιοι οι δανειολήπτες από τα υποθηκοφυλακεία.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από σήμερα η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία θα γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσκόμιση εγγράφων στις τράπεζες. «Η κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο ΦΕΚ», υπογράμμισε.

Ακόμα, σημείωσε ότι οι τράπεζες θα διαθέτουν σε κάθε υποκατάστημα και από έναν υπάλληλο που θα συμβουλεύει τους δανειολήπτες που επιθυμούν να κάνουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, μόνο η μία είναι έτοιμη να παρέχει τη συγκεκριμένη υπηρεσία από σήμερα, αλλά συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. «Θα υπάρξει και σχετική επικοινωνιακή καμπάνια», κατέληξε.