1 Σεπτέμβριος 2019, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Σεπτέμβριος 2019, 13:27

Το Φεστιβάλ της Βενετίας τίμησε τον Κώστα Γαβρά

  • Το Φεστιβάλ της Βενετίας τίμησε τον Κώστα Γαβρά
    Ο Κώστας Γαβράς (Κ) με το καστ της νέας του ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (φωτ.: EPA / Claudio Onorati)

Ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε για την «ιδιαίτερα πρωτότυπη συμβολή του στην καινοτομία του σύγχρονου κινηματογράφου» στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία για την κρίση του ελληνικού χρέους. Στον 86χρονο κινηματογραφιστή του Z και του Αγνοούμενου απονεμήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (31/8) το βραβείο Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmaker.

Στο Φεστιβάλ προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα η νέα ταινία του Γαβρά Ενήλικοι στο Δωμάτιο, που βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και αφορά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους το 2015.

«Υπάρχουν πολλές μπερδεμένες πολιτικές στην Ευρώπη, θα πρέπει να αποσαφηνιστούν κάποια μέρα, όχι με τον τρόπο που ξεκαθαρίζονται τα τελευταία χρόνια», σχολίασε ο σπουδαίος σκηνοθέτης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφερόμενος στις ανησυχίες για την άνοδο του λαϊκισμού. «Ελπίζω πως όλα αυτά θα αλλάξουν», πρόσθεσε.


(Φωτ.: EPA / Claudio Onorati)

  • Πηγή: Reuters.