1 Σεπτέμβριος 2019, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Σεπτέμβριος 2019, 11:18

Επίθεση αγνώστων σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια

  • Ανθρωποκτονία στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Λαύριο 2
    (Φωτ.: αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Μαρογιάννη)

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε, τα ξημερώματα της Κυριακής, σε τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2:20 στη διασταύρωση Σόλωνος και Εμμανουήλ Μπενάκη, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν ένα μηχανάκι για να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Ξαφνικά, όσο ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη, ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στους τέσσερις αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή.

Οι κουκουλοφόροι έριξαν κάτω τις αστυνομικές μηχανές, αφαίρεσαν από τον ένα αστυνομικό το κράνος του, ενώ πήραν τα κλειδιά μίας από τις μοτοσυκλέτες και έσπασαν τον φάρο της δεύτερης. Το επεισόδιο έληξε όταν η διμοιρία των ΜΑΤ που περιπολεί στην ευρύτερη περιοχή και είχε στο μεταξύ ειδοποιηθεί έσπευσε σε βοήθεια απεγκλωβίζοντας τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Επίσης, άγνωστοι πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις με μολότοφ χθες βράδυ (στις 11:40, 00:40 και 02:40) κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη. Για τις τρεις επιθέσεις με μολότοφ η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

  • Με πληροφορίες από kathimerini.gr.