31 Αύγουστος 2019, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αύγουστος 2019, 10:55

Ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας ξεσηκώνουν στα ποντιακά για το Kilkis Run 2019

Είναι τα δύο πρόσωπα που έχουν καταφέρει να κάνουν… viral το Kilkis Run 2019, μιλώντας ποντιακά. Ο αθλητικός Γιωρίκας που πείθει τον Κωστίκα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του (οι δύο, δηλαδή, πρωταγωνιστές του βίντεο που προμοτάρει τον μεγαλύτερο ορεινό αγώνα δρόμου στο νομό), θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι πρέπει να σηκωθούν από τους καναπέδες ακόμα και αυτοί που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αθληθούν.

«Στο Κιλκίς το ποντιακό στοιχείο είναι έντονο, γι’ αυτό επιλέξαμε να κάνουμε το βίντεο στα ποντιακά», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ευφροσύνη Ζαμπέλη, πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς που διοργανώνει τον αγώνα.

Η εμφάνιση του Κωστίκα και του Γιωρίκα είναι μια ιδέα του συζύγου της Ευφροσύνης Ζαμπέλη, ο οποίος έχει ποντιακή καταγωγή. Ωστόσο προκειμένου να την υλοποιήσει απευθύνθηκε σε ανθρώπους του Κιλκίς που μιλούν ποντιακά στην καθημερινότητά τους, έστω και αν οι λέξεις «κολανόπα» και «σπορτεξόπα» (αυτά ζητούν όταν μπαίνουν σε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών) δεν περιλαμβάνονται στην ποντιακή διάλεκτο!

«Θέλαμε να πούμε αυτό το οποίο πιστεύουμε, ότι όλοι μπορούν να τρέξουν», τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου, συμπληρώνοντας ότι το τρέξιμο είναι μια φυσική κίνηση του ανθρώπου, όπως το περπάτημα.

Το Kilkis Run 2019 θα διεξαχθεί στις 22 Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει δύο αγώνες για ενήλικες (22χλμ και 4,7 χλμ) και τον παιδικό αγώνα 1.000 μέτρων «Δρόμος Σπηλαίου». Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι ο θερινός κινηματογράφος στο λόφο Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς.

  • Πληροφορίες για τη διοργάνωση στο www.sdyk.gr .