30 Αύγουστος 2019, 17:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αύγουστος 2019, 17:16

Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία – Σε ποιες περιοχές

  • Με καθυστέρηση τα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Πάνω από 18.000 ελέγχους αναμένεται να πραγματοποιήσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου κλιμάκια του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ προκειμένου να εντοπίσουν τις επιχειρήσεις που δεν ασφαλίζουν όσους εργάζονται σε αυτές. Μάλιστα, ο Γιάννης Βρούτσης, που προανήγγειλε την πανελλαδική… εξόρμηση κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους διευθυντές των επιθεωρητών των δύο υπηρεσιών, σημείωσε ότι στο «στόχαστρο» θα μπουν περιοχές με «αποδεδειγμένα παραβατική συμπεριφορά».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι έλεγχοι θα είναι στοχευμένοι και όχι στα τυφλά, με βάση τις πληροφορίες από το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη».

Συνεπώς, έμφαση θα δοθεί στις παράλιες περιοχές της Αττικής, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη, στα νησιά του Ιονίου, αλλά και στις παράκτιες τουριστικές περιοχές της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας (παραλιακή ζώνη Λάρισας και Μαγνησίας), της Κεντρική Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία), και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα).

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.120 έλεγχοι από το ΣΕΠΕ και τον ΕΦΚΑ σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αταλάντευτα και με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους στην αγορά εργασίας, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, τους συνεπείς εργοδότες, αλλά και να διατηρήσουμε την βιωσιμότητα των κρατικών ταμείων απέναντι στην εισφοροδιαφυγή και την εισφοροαποφυγή», δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης.