30 Αύγουστος 2019, 12:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αύγουστος 2019, 12:45

Παγκόσμια θλίψη για το θάνατο της 9χρονης κόρης του Λουίς Ενρίκε

  • Παγκόσμια θλίψη για το θάνατο της 9χρονης κόρης του Λουίς Ενρίκε
    (Φωτ.: EPA / Manuel Bruque)

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας ανακοίνωσε το θάνατο της εννιάχρονης κόρης του μετά από πεντάμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Λουίς Ένρικε παραιτήθηκε από τη θέση του τον Ιούνιο για να περάσει χρόνο μαζί της.

«Η κόρη μας, η Χάνα, πέθανε το απόγευμα σε ηλικία 9 ετών, έχοντας παλέψει σκληρά για πέντε ολόκληρους μήνες κόντρα στο οστεοσάρκωμα [καρκίνο των οστών]. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την στοργή που μας δείξατε αυτούς τους μήνες και εκτιμούσε τη διακριτικότητα και την κατανόηση.

»Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό των νοσοκομείων "Sant Joan de Deu" και "Sant Pau" για την αφοσίωση και τις υπηρεσίες τους. Ευχαριστούμε τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ιδιαίτερα την ομάδα παρηγορητικής φροντίδας στο Sant Joan de Deu.

»Θα μας λείψεις πολύ, αλλά θα σε θυμόμαστε κάθε μέρα της ζωής μας με την ελπίδα ότι θα συναντηθούμε στο μέλλον ξανά. Θα είσαι το αστέρι που οδηγείς την οικογένειά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λουίς Ενρίκε.

Από εκείνη τη στιγμή ο κόσμος του αθλητισμού και όχι μόνο έσκυψε πάνω από τον Ισπανό προπονητή. Μηνύματα συμπαράστασης μέσω των social media έστειλαν ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες, η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ο Ράφα Ναδάλ, ο Πάου Γκασόλ και ο Μαρκ Μάρκες, συμπαίκτες, αντίπαλοι και σύλλογοι από όλο τον κόσμο.


(Φωτ.: EPA / Marcus Brandt)