30 Αύγουστος 2019, 11:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αύγουστος 2019, 11:06

Ευχαριστήρια επιστολή στον Βρούτση για το πρόστιμο του ΕΦΚΑ σε καφενείο ορεινού χωριού

  • Ευχαριστήρια επιστολή στον Βρούτση για το πρόστιμο του ΕΦΚΑ σε καφενείο ορεινού χωριού
    Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Ηπείρου-Κέρκυρας για την άμεση ανταπόκριση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΦΚΑ, απέστειλαν γονείς νεαρών ανασφάλιστων εργαζομένων, με αφορμή τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε καφενείο-ψησταριά στο χωριό Ραβενή Θεσπρωτίας.

Όπως λένε, αρκετοί εργοδότες φοβούνται πλέον και προβαίνουν σε δήλωση και ασφάλιση των εργαζομένων τους, μετά το γεγονός.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες ο έλεγχος του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Ηπείρου και Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου 2019, μετά από καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσπρωτίας. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις για τις οποίες προγραμματίστηκε έλεγχος, συμπεριλήφθηκε και η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών επισκέφθηκε την επιχείρηση, η οποία, εκτός από την παροχή υπηρεσιών παραδοσιακού καφενείου λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ως ψησταριά-εστιατόριο. Κατά την ώρα του ελέγχου, κατά τον ΕΦΚΑ, εργάζονταν ο ιδιοκτήτης, η μητέρα του, ο αδελφός του, η σύζυγος του αδελφού του και η μητέρα της, εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό πελατών. Το λιγότερο 30 τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελεγκτών του ΕΦΚΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, το κλιμάκιο προέβη στον καταλογισμό των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

  • Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.