30 Αύγουστος 2019, 08:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αύγουστος 2019, 08:07

Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες σήμερα

  • Γενικά αίθριος καιρός σήμερα με θερμοκρασίες σε κανονικά για την εποχή επίπεδα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 19 έως 32 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 34 βαθμούς Κελσίου), 17 έως 36 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 22 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη νότια Κρήτη έως τους 31 βαθμούς), 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στον Πατραϊκό κόλπο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, αυξημένες στα γύρω ορεινά στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

  • Πηγή: meteo.gr.