29 Αύγουστος 2019, 17:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Αύγουστος 2019, 17:22

Νέα Ιωνία αποκτά πλέον και η Καλαμάτα

  • Νέα Ιωνία αποκτά πλέον και η Καλαμάτα
    Άποψη από το κέντρο της Καλαμάτας (φωτ.: Δήμος Καλαμάτας / Flickr)

Μετά την Αθήνα και τον Βόλο, πλέον και η πόλη της Καλαμάτας απέκτησε τη δική της... Νέα Ιωνία! Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιόδου 2014-2019, που διεξήχθη την Τρίτη 27 Αυγούστου, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα τη σχετική εισήγηση για μετονομασία του οικισμού «Κορδία» σε «Νέα Ιωνία Καλαμάτας».

Πρόκειται για μια απόφαση που ανταποκρίνεται στο αίτημα των μικρασιατικών σωματείων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζει ο Δήμος Καλαμάτας σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τα θέματα της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ, η παραπάνω απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τα μέλη των συλλόγων.

«Η μετονομασία αυτή θα συμπυκνώσει σε ένα όνομα - κοινό παρονομαστή της προέλευσης όλων των προσφύγων την ιστορική μνήμη, και θα αποτελέσει ορόσημο που θα υποδεικνύει με αμεσότητα και πληρότητα ότι εδώ ήλθαν πρόσφυγες διωγμένοι από τη Μικρά Ασία, έγιναν δεκτοί με αγάπη, ρίζωσαν, πρόκοψαν, και οι απόγονοί τους θυμούνται την καταγωγή τους με περηφάνια», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.