29 Αύγουστος 2019, 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Αύγουστος 2019, 09:07

Ο Μητσοτάκης συναντά τη Μέρκελ: Ανάπτυξη και επενδύσεις στην ατζέντα

  • Στο Βερολίνο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο (φωτ.: Νέα Δημοκρατία)

Μετά το Παρίσι, επόμενος σταθμός το Βερολίνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η γερμανική πρωτεύουσα είναι η δεύτερη την οποία επισκέπτεται ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο των διεθνών επαφών της νέας κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Στις… αποσκευές του βρίσκεται η πλήρης άρση των capital control, και στην ατζέντα η ανάπτυξη και οι επενδύσεις.

Όπως συνέβη και κατά την επίσκεψή του στα Ηλύσια Πεδία, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι υπάρχει επιστροφή της χώρας «στην οικονομική κανονικότητα μέσω ενός φιλοεπενδυτικού και αναπτυξιακού σχεδίου». Στη καγκελάριο της Γερμανίας θα παρουσιαστούν το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει απλοποίηση και επιτάχυνση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων μέσω της άρσης διοικητικών περιορισμών, αλλά και οι μεγάλες αναπτυξιακές δράσεις της Ελλάδας για την επόμενη δεκαετία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κρατούν ψηλά τον πήχη για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης επίσκεψης στο Βερολίνο. Έτσι, στο τραπέζι θα μπουν, εκτός από τις ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, το μεταναστευτικό και τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ενώ στη 1:00 θα γίνει δεκτός από την Άνγκελα Μέρκελ. Αμέσως μετά θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.