27 Αύγουστος 2019, 14:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2019, 15:28

Δύο συλλήψεις στην Κατερίνη για τηλεφωνικές απάτες με δήθεν θανατηφόρα τροχαία

  • Όπλα και εκρηκτικά θαμμένα σε τοποθεσία έξω από την Καστοριά
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Υπουργείο Δημόσιας Τάξης / STR)

Συνελήφθησαν χθες (26/8) το απόγευμα στην Κατερίνη μία 49χρονη αλλοδαπή και ένας 33χρονος αλλοδαπός για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου δυστυχήματος. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, νωρίτερα την ίδια ημέρα άγνωστος συνεργός τους, προσποιούμενος τον αστυνομικό, τηλεφώνησε διαδοχικά σε δύο γυναίκες στην Κατερίνη και ισχυρίστηκε ότι το παιδί τους είχε δήθεν προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα έναν ανήλικο.

Στη συνέχεια ζήτησε χρήματα από τις δύο γυναίκες για να αποφύγουν τα παιδιά τους τις δήθεν ποινικές συνέπειες, τα οποία θα παρέδιδαν σε συνεργούς του. Με τη μέθοδο αυτή απέσπασαν από την μία γυναίκα το ποσό των 5.000 ευρώ και από την δεύτερη το ποσό των 1.500 ευρώ. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να εντοπίσουν την 49χρονη και τον 33χρονο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν.

Επιπλέον βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.