27 Αύγουστος 2019, 08:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2019, 08:08

Καιρός: Ζέστη και την Τρίτη, επιμένουν οι βοριάδες

  • Καιρός: Ζέστη και την Τρίτη, επιμένουν οι βοριάδες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία και σήμερα, καθώς σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμα και στους 39 βαθμούς. Την ίδια ώρα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα δυτικά και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην Αττική αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αίθριος καιρός και άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός και άνεμοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Στα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός και άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 36 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 37 βαθμούς Κελσίου.