26 Αύγουστος 2019, 13:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αύγουστος 2019, 13:16

Στην Τουρκία από αύριο άλλη μια συστοιχία ρωσικών S-400

  • Πώς αντιδρά η Ρωσία στα σενάρια πώλησης των S-400 από την Τουρκία στις ΗΠΑ
    Φωτογραφία από την παράδοση της πρώτης παρτίδας των S-400 στην Τουρκία, την οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (φωτ.: EPA / Russian Defence Ministry)

Στην Τουρκία πρόκειται να παραδοθεί από αύριο, Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, μια δεύτερη συστοιχία ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ο Τούρκος ΥΠΑΝ έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης στην 3η Στρατιά, στο Ερζιγκιάν.

Επίσης, αναφερόμενος στο κοινό κέντρο ειχειρήσεων με τις ΗΠΑ, για τη ζώνη ασφαλείας στη Βόρεια Συρία, είπε: «Συνεχίζονται οι εργασίες για να ξεκινήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα οι κοινές περιπολίες στη Β. Συρία». Ο Χ. Ακάρ, που συνοδευόταν από το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σε ερώτηση για τις παραιτήσεις ανωτάτων αξιωματικών, στην ουσία τις επιβεβαίωσε λέγοντας «είναι δικαίωμά τους να ζητήσουν τις παραιτήσεις τους».

Θυμίζουμε ότι τα πρώτα τμήματα του συστήματος, για το οποίο η Ουάσινγκτον υπογραμμίζει πως δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, παραδόθηκαν στην Άγκυρα τον Ιούλιο παρά τις προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις.