26 Αύγουστος 2019, 13:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αύγουστος 2019, 13:01

Μελί Μεγάρων: Το πρώτο πανερυθραϊκό αντάμωμα Μικρασιατών

  • Μελί Μεγάρων: Το πρώτο πανερυθραϊκό αντάμωμα Μικρασιατών
    Μικρασιάτες πρόσφυγες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Εθνικό Ιστορικό Μουσείο / STR

Για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν έναν αιώνα, απόγονοι Μικρασιατών από την ηρωική και μαρτυρική χερσόνησο της Ερυθραίας θα ανταμώσουν στον ίδιο χώρο. Άνθρωποι από τα Βουρλά, τον Τσεσμέ, τα Αλάτσατα, την Κάτω Παναγιά, το Μελί, το Ρεΐς Ντερέ, το Σιβρισάρι, το Γκιούλμπαξε, τα Καράμπουρνα και άλλες αλησμόνητες πατρίδες θα δώσουν ραντεβού το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μελί Μεγάρων.

Εκεί θα γίνει ένα μεγάλο αντάμωμα που θα είναι «ποτισμένο» με μνήμες, παραδόσεις, ηχοχρώματα, εδέσματα και φυσικά πολύ συγκίνηση και νοσταλγία. Θα ακολουθήσει ένα μεγάλο προσφυγικό ζέφκι (γλέντι) μέχρι τις πρωινές ώρες με τον βιολάτορα Νίκο Οικονομίδη, την Κυριακή Σπανού και πολλούς μουσικούς.

Ο Σύλλογος Άγιος Ιωάννης Θεολόγος Μεγάρων από το Μέλι, μαζί με άλλους συλλόγους όπως είναι οι Ρίζες Χαλανδριου, ο Μικρασιατικός Καισαριανής, ο Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε, η Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας, κ.ά, θα φωνάξουν δυναμικό παρών μέσα από την κοινή αυτή δράση που γίνεται με μεράκι και αγάπη στη μικρασιατική μνήμη.

  • Πηγή: enimerosi-news.gr.