26 Αύγουστος 2019, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αύγουστος 2019, 08:09

Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα τη Δευτέρα

  • Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα τη Δευτέρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Θερμοκρασίες σε πάνω από τα κανονικά εποχή επίπεδα και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα προβλέπουν για τη Δευτέρα οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη όπου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη, και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος, όπως και στη Θεσσαλία στην οποία, όμως, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται παροδικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη και άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός και άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα επίσης αίθριος καιρός και άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 36 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 37 βαθμούς Κελσίου.