25 Αύγουστος 2019, 22:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2019, 23:29

Στα Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά (βίντεο)

  • Στα Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αναστασία Γερολυμάτου)

Με… σπαθί της, την επιμονή της στη σκληρή προπόνηση και το πείσμα της κέρδισε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη Αναστασία Γερολυμάτου, η οποία χθες κατάφερε να διασχίσει με την ιστιοσανίδα της τα 18 ναυτικά μίλια που χωρίζουν τη Σκάλα Κεφαλονιάς από την Κυλλήνη. Σκοπός του εγχειρήματός της, όπως δήλωσε, ήταν να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Η προσπάθεια της 81χρονης σέρφερ ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, περίπου στις 12:00, και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα.

«Μου άρεσε πολύ αυτό που έκανα, ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα, που το είχα από μικρό παιδάκι. Έκανα περίπου 6 ώρες μέσα στη θάλασσα, αλλά δεν κατάλαβα πώς πέρασε η ώρα», δήλωσε συγκινημένη κατά την άφιξή της στην παραλία της Κυλλήνης.

Η Αναστασία Γερολυμάτου, η σέρφερ της Κεφαλονιάς, όπως είναι γνωστή, ξεκίνησε να κάνει σερφ πριν από 41 χρόνια. Έκτοτε έχει «οργώσει» τις θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό χάρη στην καθημερινή προπόνηση στην παραλία της Μεγάλης Άμμου, στις Μηνιές. «Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία. Τόση μαγεία που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή, και εγώ τις θεωρούσα άγριες και... άνοστες θάλασσες», τονίζει.

Ο στενός συνεργάτης της 81χρονης και διοργανωτής του διάπλου, Γιάννης Σκουρογιάννης, είχε πει στον ρ/σ Πρακτορείο 104 πως οι συνθήκες ήταν ιδανικές ώστε να πραγματοποιηθεί ο διάπλους: «Είναι ένα πέρασμα αρκετά δύσκολο αυτό μεταξύ Κεφαλονιάς και Πελοποννήσου, γιατί οι άνεμοι αλλάζουν κάθε δύο-τρεις ώρες. Πρέπει να είσαι αρκετά τυχερός, και γι' αυτό νομίζω ότι κανείς δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα να το κάνει με windsurf».

Εκτός από το σερφ, η Αναστασία Γερολυμάτου αγαπά ιδιαιτέρως τα social media στα οποία είναι ενεργή, στο δε σπίτι της καλλιεργεί αμπέλι για να έχει το δικό της κρασί, ενώ έχτισε μόνη της φούρνο για το δικό της ψωμί.