25 Αύγουστος 2019, 21:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2019, 21:33

Κλιμάκωση στο Χονγκ Κονγκ με αντλίες νερού και πυροβολισμούς εναντίον διαδηλωτών

Τουλάχιστον μία φορά πυροβόλησε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας ακόμα διαδήλωσης, αστυνομικός στο Χονγκ Κονγκ, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση των αντλιών νερού για πρώτη φορά – πρόκειται για κινήσεις κλιμάκωσης στην πρώην βρετανική αποικία που συγκλονίζεται από πρωτοφανείς κινητοποιήσεις εδώ και τρεις μήνες. Την είδηση για τον πυροβολισμό επιβεβαίωσε αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος όμως δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το στόχο.

Οι πιο πρόσφατες ταραχές ξέσπασαν στο Τσουέν Γουάν, σχεδόν 10 χλμ. από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ που διοικητικά ανήκει στην Κίνα από το 1977.

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από ένα σχέδιο νόμου που αφορούσε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα (και το οποίο αποσύρθηκε), έχουν εξελιχθεί σε ένα κίνημα για περισσότερη δημοκρατία και μεγαλύτερη προστασία στα δικαιώματα των πολιτών του Χονγκ Κονγκ.

Η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας στο Τσουέν Γουάν, που ξεκίνησε σε ήρεμο κλίμα υπό καταρρακτώδη βροχή, εξελίχθηκε με οδοφράγματα και βόμβες μολότοφ από τους διαδηλωτές, και χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού από την αστυνομία.