25 Αύγουστος 2019, 20:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2019, 21:35

Οι φωτιές που είναι τώρα σε εξέλιξη

  • Οι φωτιές που είναι τώρα σε εξέλιξη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Μια δύσκολη ημέρα είναι και η σημερινή για τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα. Νωρίς το απόγευμα πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη δασική έκταση στο Μουρίκι Καλαβρύτων, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ.

Στην Αμυγδαλέα Λάρισας φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Λίγο μετά τις 19:00 η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για φωτιά στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα με επτά πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και δύο πετζετέλ.

Πριν από τις 21:00 υπήρξε ενημέρωση για μία ακόμα φωτιά, σε δασική έκταση στην περιοχή Ρύζι Φαρσάλων Λάρισας. Κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με έξι οχήματα, και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική ζητά από τους πολίτες όταν αντιληφθούν πυρκαγιά να τηλεφωνήσουν στο 199 δίνοντας σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία που βρίσκονται, τη θέση στην οποία είναι το μέτωπο και την κατεύθυνσή του, αλλά και για το είδος της βλάστησης που καίγεται.