22 Μάρτιος 2014, 09:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:26

H Ένωση Ποντίων Γλυφάδας στις εκδηλώσεις αντίστασης στο ξεπούλημα του Ελληνικού

  • H Ένωση Ποντίων Γλυφάδας στις εκδηλώσεις αντίστασης στο ξεπούλημα του Ελληνικού

H Ένωση Ποντίων Γλυφάδας στις εκδηλώσεις αντίστασης στο ξεπούλημα του Ελληνικού

Δυναμικό παρόν έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας "Η Ρωμανία", με τη συμμετοχή της χορευτικής του ομάδας, στην εκδήλωση των Δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης/Ελληνικού, στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Αθηνών.

Τα παιδιά μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που γίνεται μεθοδικά στο σύλλογο με χοροδιδάσκαλο το Γιάννη Ευφραιμίδη.
Η δεκαπεντάλεπτη παρουσίαση χορών από διάφορες περιοχές του Πόντου, ολοκληρώθηκε με τον "χορό των μαχαιριών", από τους πρωτοχορευτές του συλλόγου μας Γιώργο Τσερακίδη και Γιάννη Σκορποθέο, ο οποίος κυριολεκτικά καθήλωσε τους θεατές.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια από όλους τους παρευρισκομένους, αποτέλεσαν για τα παιδιά μας την καλύτερη ανταμοιβή στην προσπάθεια που καταβάλουν να διατηρήσουν ζωντανή την ποντιακή παράδοση.

Τα παιδιά μας συνόδευσαν στη λύρα, ο λυράρης του συλλόγου Γιάννης Ταϊλαχίδης και στο νταούλι ο Κώστας Ευθυμιάδης.

Η λΕνωση Ποντίων Γλυφάδας "Η Ρωμανία", συντάσσεται απόλυτα και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, την πρόταση των ομόρων Δήμων για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο χώρος του πρώην αεροδρομίου ανήκει τους πολίτες και πρέπει να αξιοποιηθεί υπέρ αυτών και μόνο.

Για το διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                 
Κυριάκος Τιλγκερίδης
         
Ο Γραμματέας
Δημήτρης Νικολαίδης

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr