25 Αύγουστος 2019, 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2019, 14:15

Ερντογάν: Όταν βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, θα κάνουν ουρά στην πόρτα μας

  • O Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία έχασε έδαφος στη μάχη κατά της πανδημίας κορονοϊού
    Ο Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: EPA / Cem Oksuz)

«Όταν βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, όλοι εκείνοι που τώρα μας αντιτίθενται, θα κάνουν ουρά μπροστά στην πόρτα μας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε τελετή εγκαινίων στη Ριζούντα του Πόντου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu. Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι τα τουρκικά σεισμογραφικά σκάφη και τα πλοία γεώτρησης θα συνεχίσουν να ασκούν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή.

Κατά την ομιλία του, προειδοποίησε ότι όλοι οι δήμαρχοι που έκαναν «κατάχρηση» των δημοτικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών θα αντιμετωπίσουν τις ίδιες συνέπειες με τους τρεις εκλεγμένους δημάρχους που καθαιρέθηκαν πρόσφατα από το αξίωμά τους, κατηγορούμενοι για στήριξη της «τρομοκρατικής» ομάδας του ΡΚΚ. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει «ούτε σε ένα σεντ» των κυβερνητικών χρημάτων να καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Ερντογάν απάντησε και στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μετά την αυστηρή προειδοποίησή του για τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν καταλαβαίνει από απειλές» και ότι θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων «μέχρι τέλους».