25 Αύγουστος 2019, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2019, 08:36

Κολύμβηση: Παγκόσμιος πρωταθλητής με παγκόσμιο ρεκόρ ο Παπαστάμος (βίντεο)

  • Κολύμβηση: Παγκόσμιος πρωταθλητής με παγκόσμιο ρεκόρ ο Παπαστάμος (βίντεο)
    (Φωτ.: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας)

Ο Απόστολος Παπαστάμος έγραψε ιστορία, ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου στα 400μ μικτή ατομική, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Βουδαπέστης. Ο αθλητής του ΝΟ Χανίων δεν άφησε κανένα περιθώριο, σπάζοντας όλα τα κοντέρ, καθώς πάτησε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων με επίδοση 4:11.93. Την πρώτη τριάδα, πίσω από τον Απόστολο Παπαστάμο, συμπλήρωσε ο Ρώσος Ίλια Μπορόντιν (2ος) με 4:12.95 και ο Γάλλος Λεόν Μαρσάντ (3ος) με 4:16.37.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, μετά την επιτυχία του, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας τα εξής: «Ακόμα έχω μεγάλη ένταση και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι έχω πετύχει και πιστεύω θα μου πάρει κάποιες ώρες να το καταλάβω. Πριν από την κούρσα ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτά που είχαμε δουλέψει όλο αυτό τον καιρό στις προπονήσεις και δικαιούμασταν αυτή τη νίκη. Πλέον, έχουμε λίγες ημέρες ξεκούρασης και μετά θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, η οποία θα είναι πολύ πιο δύσκολη».

Ο προπονητής του Έλληνα κολυμβητή Κώστας Τζιλιβάκης ανέφερε: «Ήταν μία παρά πολύ καλή κούρσα, την οποία είχαμε σχεδιάσει πολύ καλά. Η εκκίνηση ήταν όμορφη, ο Απόστολος ήταν συγκεντρωμένος και σίγουρα αυτός ο χρόνος βγηκε την κατάλληλη στιγμή».


Η χρυσή κούρσα του Παπαστάμου

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο και την κατάρριψη του ρεκόρ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι με αυτό που πέτυχε ο Απόστολος σήμερα. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς το κατόρθωμά του. Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ και ο χρόνος αυτός μπορεί εύκολα να του δώσει μία θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων».