24 Αύγουστος 2019, 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2019, 19:02

Στα χέρια της Aστυνομίας ο κατά συρροή ληστής καταστημάτων τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων

  • Στα χέρια της Aστυνομίας ο κατά συρροή ληστής καταστημάτων τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων
    (Φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες η Aστυνομία συνέλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (23/8) έναν 39χρονο άνδρα, που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο 39χρονος λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κατάστημα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων στην Άνω Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από την έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, από τα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους, έχει διαπράξει 30 ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων και μία κλοπή ΙΧΕ αυτοκινήτου. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε από την εγκληματική του δράση υπερβαίνει τις 55.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, κατά τη διαφυγή του, ύστερα από την τελευταία ληστεία, εντοπίσθηκε από ομάδα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙΑΣ) που διενεργούσαν αναζητήσεις, ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Αλίμου και συνελήφθη.

Εντός του οχήματός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι με γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια, ειδικό σφυρί θραύσης κρυστάλλων, το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό (3.030 ευρώ) της παραπάνω ληστείας, διάφορα είδη αμφίεσης. Ο συλληφθείς, ο οποίος και κατά το παρελθόν έχει συλληφθεί για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.