24 Αύγουστος 2019, 16:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2019, 16:53

Η Γενοκτονία των Ποντίων στο 7ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών στην Ελασσόνα

  • Πάρκο αφιερωμένο στον ελληνισμό του Πόντου εγκαινιάζει ο Δήμος Πάφου 2
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Μία ημέρα αφιερωμένη στην προσφυγιά, αλλά και στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή» που γίνεται για έβδομη χρονιά στην Ελασσόνα, στην Πλατεία Λαού.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.

Η έναρξη θα γίνει τη Δευτέρα στις 19:00  με την παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων στους δρόμους της πόλης, ενώ μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η μουσικοχορευτική παράσταση με συγκροτήματα από τη Σερβία, την Πολωνία και την Ελλάδα.

Την Τρίτη στις 17:30 θεατρικό εργαστήρι με τίτλο «Προσφυγικό ταξίδι μέσα από το θέατρο» και εικαστικό εργαστήρι με τίτλο «Η βαλίτσα του πρόσφυγα και του ξενιτεμένου». Το αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων θα ξεκινήσει στις 20:30 με λαμπαδηδρομία και προβολή της ταινίας μικρού μήκους Genocide – A True Story. Θα ακολουθήσει αφηγηματική παράσταση σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας.

Την Τετάρτη στις 19:00 η τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με την παρέλαση και θα συνεχιστεί με τη διεθνή μουσικοχορευτική παράσταση.