24 Αύγουστος 2019, 15:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2019, 15:52

Φωτιές στην Πελοπόννησο: Νέο μέτωπο στην Αχαΐα, καλύτερη εικόνα στην Ηλεία

  • Φωτιές στην Πελοπόννησο: Νέο μέτωπο στην Αχαΐα, καλύτερη εικόνα στην Ηλεία
    Από τη φωτιά στη Βάρδα Ηλείας

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πελοπόννησο, καθώς επιχειρούν ταυτόχρονα σε τρεις νομούς. Κοντά στις 15:30 η Πυροσβεστική ενημέρωσε για ένα νέο μέτωπο, αυτή τη φορά στη δυτική Αχαΐα, στην περιοχή Ριόλος, όπου φωτιά είχε εκδηλωθεί και στις αρχές Ιουλίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τρία αεροσκάφη.

Καλύτερη είναι η εικόνα από την Ηλεία. Η φωτιά, που έφτασε στα πρώτα σπίτια της Βάρδας, ξεκίνησε από το ποτάμι, πέρασε την Εθνική Οδό και κινήθηκε προς τη βόρεια πλευρά του χωριού που ανήκει στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Τρεις ηλικιωμένες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας. Επί τόπου βρίσκονται 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Το τρίτο μέτωπο στην Πελοπόννησο είναι στα Τσουκαλέικα του Μελιγαλά Μεσσηνίας. Μετά από μεγάλες προσπάθειες (οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεπαν για αρκετή ώρα τις πτήσεις των πετζετέλ), η φωτιά οριοθετήθηκε.