24 Αύγουστος 2019, 13:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2019, 13:27

«Ρυθμού Μνήμες» στην Κέρκυρα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

  • «Ρυθμού Μνήμες» στην Κέρκυρα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)
    (Φωτ.: enimerosi.com)

Σε ένα σημείο της Κέρκυρας με ένα… σημαδιακό όνομα, στον Κήπο του Λαού, στην άκρη της Σπιανάδας δίπλα από τα Ανάκτορα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τα σώματα «μίλησαν» για τη Γενοκτονία, το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που δεν παραγράφεται όσα χρόνια και αν περάσουν.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, η ομάδα Qualia Performing Arts παρουσίασε το «Ρυθμού Μνήμες», χρησιμοποιώντας το χορό, τη μουσική και τον θεατρικό λόγο.

Η ιδέα για την παράσταση που ήταν αφιερωμένη σε όλους τους λαούς που υποφέρουν ανήκει στη χορογράφο Ελίνα Βλάντη. Τα κείμενα για το έγκλημα της γενοκτονίας και τα δικαιώματα της ανθρωπότητας υπογράφει ο Ελευθέριος-Μάριος Αντάκης.

Το παραδοσιακό ποντιακό στοιχείο έφερε επί σκηνής η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας, ενώ το μονόλογο ερμήνευσε η Αναστασία Φαβιανού. Χόρεψαν οι: Κωνσταντίνα Αγάθου, Ελευθέριος-Μάριος Αντάκης, Ελίνα Βλάντη, Αγγελική Βραχλιώτη, Σοφιάνα Κάντα, Δημήτρης Λιναράς, Ελευθερία Μουστακαλή, Έλλη Παπαδάτου, Δήμητρα Σκορδύλη και Αναστασία Φαβιανού.

Η Qualia Performing Arts είναι μια νεοσύστατη ομάδα παραστατικών τεχνών, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, χορογράφους και δασκάλους χορού που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα.

Gallery
Εκδηλωσεις