24 Αύγουστος 2019, 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2019, 10:56

Τι οδήγησε στη διπλή δολοφονία στη Χρυσούπολη Καβάλας

  • Κορονοϊός: Στον εισαγγελέα ιδιοκτήτης φροντιστηρίου
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Να συνθέσουν το παζλ των γεγονότων που οδήγησαν στη διπλή δολοφονία στη συνοικία Ποντιάδα στη Χρυσούπολη Καβάλας προσπαθούν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση. Ο 42χρονος δράστης, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τις σορούς, χρησιμοποίησε μονόβολο φυσίγγι για αγριογούρουνα για να σκοτώσει τον συνομήλικό του και στη συνέχεια όπλισε ξανά και σκότωσε την 67χρονη, με διαφορετικά σκάγια.

«Η γυναίκα χτυπήθηκε από απόσταση περίπου τριών μέτρων από κάλυκα με σκάγια. Υπήρξε διασπορά από τα σκάγια τα οποία τη βρήκαν στο θώρακα, στην τραχηλική χώρα, στην αορτή και στους πνεύμονες. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Ο άνδρας χτυπήθηκε στην κλείδα από βλήμα που χρησιμοποιείται για το κυνήγι αγριογούρουνου. Το χτύπημα ήταν εξ επαφής και σε μικρότερη απόσταση του ενός μέτρου. Και ο άνδρας πέθανε ακαριαία», εξήγησε στο newsit.gr ο ιατροδικαστής της Κομοτονής.

Συχνές προστριβές
Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις, ο δράστης και τα θύματα είχαν χρόνια προστριβές, κυρίως για το σημείο στο οποίο ο 42χρονος πάρκαρε το φορτηγό του. Αφορμή, ωστόσο, φέρεται να ήταν η παρατήρηση που έκανε στον δράστη η 67χρονη για τη δυνατή μουσική κατά τη διάρκεια ενός γλεντιού. Η γυναίκα, που είχε βγει για να πετάξει τα σκουπίδια, είδε τον γείτονά της, του είπε για τη μουσική και στη συνέχεια πρέπει να λογόφεραν.

Επιστρέφοντας στο σπίτι της διηγήθηκε στον γιο της τι συνέβη και εκείνος φέρεται να πήγε να ζητήσει το λόγο. Η διπλή δολοφονία έγινε στην αυλή του σπιτιού του δράστη.

Μιλώντας στο kavalapost.gr ο συνήγορός του Μιχάλης Τικόπουλος είπε ότι ο εντολέας του «θόλωσε» όταν μητέρα και γιος μπήκαν μέσα στο σπίτι του και άρχισαν να απειλούν τη μητέρα του. Ο 42χρονος, όπως, που παραδόθηκε αυτοβούλως στην αστυνομία, φέρεται να απείλησε και γείτονες που άκουσαν τους πυροβολισμούς και βγήκαν να δουν τι συμβαίνει.

Σε ένδειξη πένθους ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η σημερινή εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη στη Χρυσούπολη.