23 Αύγουστος 2019, 23:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αύγουστος 2019, 23:53

Παρασύρθηκε από θαλάσσιο ρεύμα και βρέθηκε μετά από ώρα ανοικτά της νότιας Κρήτης

  • Παρασύρθηκε από θαλάσσιο ρεύμα και βρέθηκε μετά από ώρα ανοικτά της νότιας Κρήτης
    (Φωτ.: rethemnosnews.gr)

Παρασύρθηκε από τα ρεύματα της θάλασσας στα νότια του Ρεθύμνου, στην περιοχή του Πλακιά, και μετά από έρευνες των ναυαγοσωστών εντοπίστηκε και διασώθηκε. Πρόκειται για μία Ρεθεμνιώτισσα, η οποία ενώ κολυμπούσε το μεσημέρι, με τη χρήση βοηθητικής, μικρής πλαστικής σανίδας, χωρίς να το αντιληφθεί, παρασύρθηκε και το ρεύμα την οδήγησε στα ανοιχτά με κατεύθυνση την Γαύδο.

Οι συγγενείς της λουόμενης και άτομα της παρέας της, μετά από αρκετή ώρα, κατάλαβαν ότι η 55χρονη γυναίκα δεν ήταν στο οπτικό τους πεδίο.

Ειδοποίησαν τις Αρχές, το λιμεναρχείο αλλά και τους ναυαγοσώστες της παραλίας του Πλακιά. Οι ναυαγοσώστες, οι οποίοι είναι αδέρφια από το σταθμό Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου, με τα τζετ σκι τα οποία διαθέτουν για την υπηρεσία τους, ανοίχτηκαν στη θάλασσα και μετά από 45 λεπτά εντόπισαν αποκαμωμένη τη γυναίκα. Με τη βοήθεια των δύο ναυαγοσωστών, η 55χρονη μεταφέρθηκε στην ακτή όπου και την παρέλαβαν οι δικοί της άνθρωπο, καθώς και άνδρες του λιμενικού σταθμού Αγίας Γαλήνης, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ. Λαμπαθάκης.